Proleće je pravo vreme za renoviranje doma. Dolazak lepog vremena u mnogima budi želju za ulepšavanjem, osveženjem i preuređenjem svog životnog prostora. To mogu biti neki manji radovi. Krečenje, zamena nameštaja, sitnijie popravke i adaptacije domu daju sasvim novi izgled i funkcionalnost. Ukoliko je došlo vreme za zamenu dotrajale drvene ili druge stolarije, tada su pravi izbor PVC prozori i vrata.

PVC stolarija je ekonomična, kvalitetna i funkcionalna, a zahvaljujući vrhunskom dizajnu i širokoj lepezi boja kompatibilna je sa svakom idejom o uređenju stana i savršeno se može uklopiti u svaki spoljašnji i unutrašnji prostor. Kod vrhunske PVC stolarije mogu se birati dimenzije, boje, način rukovanja i otvaranja. Ugradnja dodatnih elemenata poput roletni, komarnika, prozorskih klupica ne samo što dodatno oplemenjuje svaki prostor već ga čini i funkcionalnijim i sigurnijim.

Boje PVC stolarije

Nekada se PVC stolarija proizvodila samo u beloj boji. Kako je svojim kvalitetom brzo osvojila svetsko tržište, sve češći zahtevi kupaca naveli su proizvođače da razviju koncept PVC stolarije u boji i ponude tržištu ono što mu treba. U početku skromna paleta boja, pre svega u koloritu drveta, munjevito se proširila na široku lepezu boja koja danas postoji u ponudi.

Danas kupac može birati i boju i teksturu PVC stolarije, pogotovo ako je u pitanju boja drveta. Tamne i svetle boje drveta odlično se mogu uklopiti sa sa svakim enterijerom i eksterijerom, bojom fasade, zidova i nameštaja. Zahvaljujući PVC stolariji u boji može se lako postići i rustičan i moderan efekat. Razgranata paleta boja “daje mašti na volju” i predstavlja pravu poslasticu za sve koji se bave uređenjem prostora.

Pored toga što omogućava različita dizajnerska rešenja, PVC stolarija u boji ne zaostaje svojim kvalitetom sa belom varijantom. Njihova otpornost, vek trajanja i izolaciona svojstva identična su sa klasičnom PVC stolarijom. Naime, folije koje se koriste za prekrivanje PVC stolarije podjednako su otporne na sve spoljašnje uslove i temperaturne razlike.

Detalji koji oplemenjuju prostor

Uz PVC stolariju dolazi i niz dodatnih elemenata koji imaju ne samo estetsku već i funkcionalnu svrhu. Prozorske daske i klupice su savršene za efekat kontrasta. Ako imate belu PVC stolariju, prozorske daske mogu biti u boji drveta ili obratno. Možete ih koristiti kao stalak za cveće ili police. Ako želite da istaknete svoje nove prozore koristite rolo zavese, koje ostavljaju prozorski okvir maksimalno vidljivim a ceo efekat možete upotpuniti kvalitetnim PVC ili ALU roletnama, takođe dostupnim u više boja.

Kada je reč o detaljima, ne treba zaboraviti komarnike, koji su odlična zaštita ne samo od insekata, već i od prašine, polena i drugih spoljašnih uticaja. Izrađuju se u više boja a mogu biti fiksni, rolo i plisse. Fiksni se pričvršćuju za okvir prozora ali se mogu skidati po potrebi, dok rolo i plisse komarnici pružaju veći komfor. Rolo komarnici se podižu i spuštaju vertikalno, dok se plisse komarnici pomeraju u stranu i predstavljaju veoma elegantno rešenje.

Ukoliko ste odlučili da menjate postojeću stolariju, razmislite i o kliznim PVC sistemima, koji propuštaju veću količnu svetlosti u objekat i kompatibilni su sa drugim tipovima PVC stolarije. Takođe, otklopno ili podizno klizna PVC vrata su odličan izbor za uštedu prostora, čineći ga otvorenijim, većim i skladnijim.

Ako gradite, renovirate ili vršite adaptaciju svog životnog ili radnog prostora i potrebna vam je kvalitetna, funkcionalna i lepa PVC stolarija, na raspolaganju Vam je naš stručni tim, koji će pomoći u izaboru najboljeg i najekonomičnijeg rešenja.