ruke

Distanceri za stakla vrhunskih termo performansi

Ukoliko želite da uštedite na troškovima grejanja odlučite se za PVC prozore sa višeslojnim staklom. Ovi prozori omogućavaju maksimalnu energetsku uštedu, komfor i visoku estetiku. Sastoje se od dve ili više staklenih ploča koje su međusobno razdvojene distancerima, odnosno ramovima.

Na ovaj način između stakla stvara se međuprostor koji se ispunjava vazduhom ili specijalnim gasom kao izolatorom. Međutim, nisu svi distancioni ramovi istog kvaliteta i karakteristika. Najbolji izbor su distanceri napravljeni od termoplastičnih materijala tzv. topli ramovi.

Topli ram je naziv za prozorske distancione ramove proizvedene po savremenoj tehnologiji zasnovanoj na principima maksimalne energetske uštede i isplativosti. Izrađuju se od visoko kvalitetne izolacione plastike i oblažu specijalnom nerđajućom folijom. Distanceri najnovije generacije proizvode se sa savitljivim uglovima, a dostupni su i modeli sa fleksibilnim ugaonim ključevima koje možete ugraditi bez dodatnih ulaganja.

Swisspacer krupno

Topli ram, razlozi za

Brojni su razlozi zašto da se odlučite za PVC prozore sa termoizolacionim ramovima. Pored energetske efikasnosti, komfora i estetike smanjuju rizik od formiranja kondenzacije na rubu prozorske jedinice i generalno produžavaju vek trajanja PVC stolarije. Takođe, posmatrano dugoročno ovi ramovi su ekonomski isplativiji u odnosu na druge slične proizvode, a osim toga doprinose očuvanju životne sredine.

Swisspacer primer

Ukoliko planirate zatvaranje terase, prozori sa toplim ramom su obavezni zbog izuzetne uštede energije.

Ušteda energije i novca

Bolja izolacija koja se postiže ugradnjom PVC prozora sa termoizolacionim ramom donosi velike uštede u energiji, a prema tome i u novcu. U odnosu na aluminijumske distancionere, koeficijenat gubitka toplote je slabiji najmanje 0.1 W po m²  što donosi uštedu od minimum 5% u troškovima grejanja.

Swisspacer termo camera

Široka paleta boja i visoka estetika

Topli ramovi dostupni su u svim bojama, od klasične bele i crne, do safir plave, pastelno žute, opal zelene, a mogu se poručiti i u drugim atraktivnim nijansama. Obzirom na raskošnu paletu boja, savršeno se uklapaju u dizajn prozora i prostora i pružaju vrhunsku estetiku.

Swisspacer boje

Sprečavanje pojave kondenzacije

U odnosu na aluminijumske ramove, topli ramovi smanjuju rizik od pojave kondenzacije preko 10 puta. Kada se koriste distanceri od aluminijuma pojava kondenzacije je moguća kada spoljna temperatura padne ispod -1°C. Međutim, kada se koriste termoizolacioni distanceri, pojava kondenzacije je moguća tek kada spoljašnja temperatura padne ispod -12 °C. Smanjeni rizik od kondenzacije a time i od pojave vlage i buđi, produžava vek trajanja i funkcionalnost prozora jer sprečava curenje gasa iz međuprostora između stakala.

Isplativost

Topli ramovi su višestruko isplativi. Pored nabrojanih prednosti koji se tiču energetske uštede, estetike i funkcionalnosti, ne zahtevaju posebna ulaganja, a pružaju zaštitu od kondenzacije i komfor na dug period.

Zaštita životne sredine

Još jedna bitna odlika ovih distancera je i doprinos očuvanju životne sredine. Pored toga što su 100% reciklični, smanjuju utrošak energije a time i nivo emisije štetnih gasova. Na taj način daju svoj doprinos unapređenju zdravlja ljudi i zaštiti životne sredine.

PVC prozor sa termoizolacionim distancerima – toplim ramovima su najbolje energetsko, estetsko i funkcionalno rešenje. Pozovite nas i mi ćemo vam pomoći da izaberete kvalitetan proizvod koji će vam višestruko koristiti.