Novi prozori i vrata

Zamena stare stolarije modernim PVC prozorima i vratima

Bilo da menjate staru dotrajalu stolariju ili zatvarate terasu radi proširenja prostora nema boljeg i ekonomičnijeg rešenja od ugradnje kvalitetnih PVC vrata i prozora. PVC stolarija je dugoročna i štedljiva. Prosečan vek PVC stolarije iznosi neverovatnih 50 godina. Zahvaljujući sve naprednijim dostignućima ova granica se i dalje pomera.

Pored ekonomičnosti koja se ogleda u dužini trajanja, PVC vrata i prozori se lako održavaju i nema potrebe za obaveznim periodičnim servisiranjem kao što je slučaj kod drvene stolarije. PVC vrata i prozore dovoljno je prebrisati vlažnom krpom kada se isprljaju i izgledaće kao novi. Delovi mehanizma podmazuju se po potrebi. Tu se sva priča oko održavanja završava.

Ukoliko je na objektu pre PVC stolarije postojala drvena stolarija, ukućani će biti prijatno iznenađeni neverovatnim komforom. Prvenstveno po pitanju svojih izolacionih svojstava a zatim i po pitanju zaštite od buke. Čak i da stanujete u najbučnijem delu grada, zatvaranjem svojih PVC prozora, Vaš dom pretvarate u pravu oazu mira i tišine.

Ogromna razlika će se osetiti i u računima za energente. Kvalitetna PVC stolarija pruža odličnu toplotnu izolaciju zimi i leti. Leti će klima uređaji raditi kraće, a zimi će potreba za dodatnim zagrevanjem prostorija, čak i tokom najhladnijih dana biti svedena na minimum. Dakle, PVC vrata i prozori su pravi čuvari kućnog budžeta u svakom smislu.

PVC vrata i prozori se uklapaju u svaki dizajn

Zahvaljujući modernim rešenjima, PVC stolarija može odgovoriti svakom dizajnerskom i arhitektonskom zahtevu. U gradu, na planini ili moru, PVC vrata i prozori se svojim dizajnom savršeno uklapaju u svaki eksterijer i enterijer. Zahvaljujući vrhunskim performansama modernih materijala obezbeđuju otpornost na različite vremenske uslove tokom cele godine.

Recimo, beli prozori na kućama na moru, braon prozori različitih nijansi i teksture na objektima u planinskim krajevima ili prozori različitih boja u gradovima daju dizajnerima i arhitektama mogućnost da jednostavno realizuju sve što su zamislili.

Osim što se odlično uklapaju u eksterijer, PVC stolarija unutar objekta takođe ostavlja prostora za različita idejna rešenja. Sa spoljašnje strane vrata i prozori mogu biti u boji i teksturi drveta, dok se bela boja prozora unutar objekta može uklopiti sa bojom zidova i objektu dati poseban efekat prostranosti i dodatnog osvetljenja.

Poslovni objekti mogu svoje PVC prozore i vrata prilagoditi bojama brenda i tako dodatno doprineti vizuelnom efektu predstavljanja kompanije. Žuti, zeleni, plavi okviri PVC prozora privlače poglede i sigurno će biti upamćeni.

Takođe, vlasnici novih PVC prozora imaju mogućnost biranja različitih načina otvaranja. Okretni prozori u odnosu na tradicionalne načine otvaranja mogu više doprineti funkcionalnosti radnog prostora a sve češće se koriste i u stambenim objektima, odnosno prostorijama sa malom kvadraturom kao što su kuhinje i kupatila. 

Pametne kuće i pametna PVC stolarija

Pametne, pasivne, štedljive ili samoodržive kuće kako ih nazivaju teško se mogu zamisliti bez kvalitetnih prozora koji pružaju maksimum energetske uštede. Otuda je kod izgradnje pasivnih kuća, PVC stolarija najbolji izbor.

Osim toga, pametne kuće se najčešće grade tako da se utapaju u prirodni okoliš. PVC stolarija u tom slučaju može odgovoriti svim zahtevima u pogledu dizajna, veličine i boje a pre svega u pogledu energetske efikasnosti.

Pasivne kuće su kuće koje čuvaju prirodu i njene resurse. U tom smislu PVC stolarija daje svoj poseban doprinos obzirom da se PVC prozori i vrata mogu 100% reciklirati a tako dobijene sirovine ponovo upotrebiti u proizvodnji.

I to nije sve. Sada imamo i inovativni sistem ventilacije koji omogućava provetravanje i kada su prozori zatvoreni tako da je u potpunosti eliminisana mogućnost pojave kondenzacije. Kod pasivnih kuća nema mesta za razbacivanje energije ručnim provetravanjem. A tu je i poseban sistem senzora za merenje količine vazduha i koncentracije ugljenmonoksida koji doprinosi očuvanju zdravlja vlasnika pasivnih kuća. Ukoliko želite da svoju kuću ili stan transformišete novom  PVC stolarijom, saznate sve o ovim savremenim rešenjima uz koja možete potpuno transformisati Vaš životni prostor, pozovite naše stručnjake koji će rado odgovoriti na sva pitanja i ponuditi najbolje rešenje u skladu sa Vašim zahtevima.