Kao direktna veza stanara sa prirodnim okruženjem, terasa predstavlja važan deo svakog građevinskog objekta, pogotovo ako su u pitanju višespratne stambene zgrade. Tome u prilog govori činjenica da terase i balkoni u značajnoj meri utiču na cenu stambenih jedinica, obzirom da se prilikom kupovine posebna pažnja obraća na to da li jedinica poseduje jednu ili više terasa.

Terasa je namenjena pre svega odmoru i relaksaciji ukućana. Zbog manjka stambenog prostora često se koristi i u druge svrhe, najčešće za odlaganje različitih predmeta, koji nepotrebno zauzimaju koristan prostor u stanu. Kako je upotreba terase uslovljena vremenskim prilikama, smatra se da je terasa nedovoljno iskorišćen prostor. Razlog tome je da se može korisiti samo kada je lepo vreme. Zbog toga mnogi vlasnici stanova se opredeljuju da svoje terase, balkone i lođe zastakle, kako bi bile funkcionalne tokom zime i prilikom nepovoljnih vremenskih uslova.

Kada je u pitanju zastakljivanje terase treba tražiti rešenje, koje je prihvatljivo sa aspekta funkcionalnosti i estetike.

Zastakljivanje terase PVC prozorima

Terasa se može zastakliti na više načina. Kao najbolji način u praksi se izdvojilo zastakljivanje pomoću PVC prozora. Pored toga što zadovoljava najviše estetske kriterijume, ovo rešenje se pokazalo kao maksimalno funkcionalno i ekonomično. Zastakljivanje terase omogućava proširenje korisne površine stambene jedinice, uz kvalitetnu zaštitu od svih spoljnih uticaja, uz veliku energetsku efikasnost i sigurnost od provale neovlašćenih lica.

Zastakljivanje terase PVC prozorima ostvaruje se maksimalna energetska efikasnost. Vaša terasa može biti podjednako funkcionalna leti i zimi. Ukoliko to drugi uslovi dozvoljavaju, takođe se može pretvoriti u dodatnu prostoriju. U tom slučaju PVC stolarija je najbolji izbor što se tiče toplotne i zvučne izolacije.

Kada je u pitanju zatvaranje terase PVC prozorima, zavisno od njene namene, korisnik može izabrati odgovarajuću vrstu PVC profila. Takođe na raspolaganju su i različite vrste stakala, način otvaranja i ugradnju dodatnih elementa, kao što su roletne i komarnici. Neki PVC prozori mogu biti i fiksirani a neki ne, način otvaranja može biti klasičan, klizni, preklopni, nagibni sve u zavisnosti od želje korisnika i funkcije prostora.

Obzirom da su PVC prozori dostupni u širokoj paleti boja i dezena, njihov izgled se može savršeno prilagoditi svakom enterijeru i eksterijeru. PVC prozori sa spoljašnje strane mogu biti u jednoj, a sa unutrašnje strane u drugoj boji. Takođe mogu biti u beloj boji ili u dekoru drveta, što daje prostora za različita dizajnerska rešenja.

Saveti za uređenje zastakljenih terasa

Zastakljena terasa može povećati komfor i vrednost vaše stambene jedinice, čak i kada su u pitanju sasvim male terase ili balkoni. Uz pomoć detalja, male terase možete učiniti vizuelno većim i krajnje iskorišćenim.

Ukoliko se odlučite da zastaklite svoju terasu PVC prozorima, možete je urediti tako da bude prijatna za odmor i korisna za odlaganje. Postavljanjem ogledala sa strane uske a dugačke terase možete vizuelno proširiti i učiniti da izgledaju mnogo veće. Ukoliko je vaša terasa ozidana do pola, ispod PVC prozora možete ugraditi dasku i postaviti par barskih stolica. Na taj način dobićete prelepi šank sa pogledom u kome možete uživati prilikom ispijanja jutarnje kafe ili ćaskanju sa prijateljima.

Uz pomoć modularnog nameštaja malu terasu možete transformisati od prostora za odmaranje u radni prostor, u skladu sa trenutnim potrebama. U ugao male terase možete postaviti fotelju za čitanje ili manji dvosed sa stočićem. Terasa može biti kutak za dečiji igru i razonodu. Ugradni i funkcionalni plakar u drugom delu terase možete vam poslužiti za odlaganje a ostatak terase prilagoditi svojoj nameni. Mogućnosti su zaista velike, a na Vama je odluka na koji način ćete najbolje iskoristiti potencijal raspoloživog prostora.

Ukoliko želite da zastaklite svoju terasu PVC prozorima potražite nas. Naši stručnjaci će Vam dati najbolju ponudu uz predloge najpraktičnijih rešenja, uz poštovanje svih tehničkih i estetskih kriterijuma.