Novogodišnje ukrašavanje prozora

Ovo je period godine kada se veselimo predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima, želeći da sve bude besprekorno sređeno i dekorisano u prazničnom duhu. Ako ste bili vredni  i okitili Vašu novogodišnju jelku, vreme je za novogodišnje ukrašavanje prozora. Prozori su svakako neizostavan deo praznične dekoracije jer svakom domu daju posebnu toplinu. Deca se veoma vesele, posebno ako učestvuju u njihovom ukrašavanju.

PVC prozori su veoma pogodni za dekorisanje jer ih je veoma lako očistiti nakon završetka praznika. Bez obzira koju tehniku da koristite, dovoljno je da ih prebrišete vlažnom krpom. Možete ih oprati blagom sapunicom ili posebnim sredstvom za održavanje PVC stolarije.

Postoje brojne tehnike za novogodišnje ukrašavanje PVC prozora, a mi Vam predstavljamo nekoliko najpopularnijih.

PVC prozori u novogodišnjem ruhu

Pre svega, odlučite da li želite da ukrašavanje prozora uradite u vidu slike sa prazničnim motivom ili raspoređivanjem ukrasa. Ukoliko želite sliku, najbolje bi bilo da je unapred na papiru skicirate i prikažete sve što želite na svom prozoru. Na primer novogodišnje jelke, Sneško Belić, Deda Mraz, irvasi… To su svi oni novogodišnji motivi, koji unose sreću i praznični duh u Vaš dom.

Kada je crtež na papiru gotov, pripremite materijal za slikanje na prozoru. Možete koristiti sprej, kredu ili boje za staklo, pastu za zube ili komad sapuna umesto olovke. Pazite na proporcije, ali i u slučaju da pogrešite – ništa strašno, jednostavno mokrom krpom obrišite i nastavite dalje. U trgovinama se danas mogu naći različiti kalupi za dekoraciju prozora sa motivima, uz koje ćete na lak način stvoriti prazničnu čaroliju.

Novogodišnji prizor na staklu prozora možete prikazati i lepljenjem unapred isečenih sličica. Ukoliko se opredelite za ovu tehniku dekoracije, najbolje je dakoristite poseban lepak za staklo.

Takođe, možete koristiti gotove nalepnice i na taj način uštedeti na vremenu. Dominantna boja je, po nepisanom pravilu bela jer asocira na sneg. Uz belu se lepo uklapaju sve boje, sve u skladu sa prazničnim duhom.

Za ukrašavanje prozora različitim ukrasima, pustite mašti na volju. Koristite pahulje od papira, ukrase za jelku, trake, sveće, balone, šišarke… Možete ih lepiti na samo staklo ili pričvrstiti kanapom na ram prozora tako da vise. Posebno su efektne novogodišnje lampice na prozoru, koje noću kad se upale daju pun doprinos novogodišnjoj atmosferi. Izbor lampica je veliki. U poslednje vreme, proizvođači su se okrenuli LED tehnologiji. Sada je izbor oblika, boja i dimenzija raznovrstan, uz veću trajnost i značajnu uštedu električne energije.

Božićno ukrašavanje prozora

Vaše novogodišnje ukrašavanje prozora možete prilagoditi božićnim praznicima. U suštini, svoje novogodišnje dekoracije sa prozora samo dopunite motivima u božićnom duhu.

Svećama u kombinaciji boja po Vašem izboru, raspoređenim na prozorsku klupicu možete napraviti veoma efektnu dekoraciju. Kada se sveće upale i njihov plamen zaigra, svaki prostor odiše mirom i srećom. Kako i treba da bude kada je Božić.

Oko sveća možete rasporediti šišarke, grančice badnjaka, crvene bobice i slično. Takođe, na prozor možete okačiti i božićni venčić. Venčić možete napraviti i sami pomoću žice i ukrasne trake. Žicu savijte u obliku kruga, oko njega obmotajte šarene trake. Najbolje bi bilo da trake budu u zelenoj i crvenoj boji jer su to tradicionalne boje Božića. Za venčić pričvrstite grančice jelke ili badnjaka, a možete dodati i mašnice, bobice ili zvončiće.

Ukoliko na vašim prozorskim daskama stoji sobno cveće, dovoljno je da ga dodatno dekorišete sa po nekim božićnim ukrasom. To mogu biti ukrasne kugle u prazničnim bojama, grančice badnjaka ili neka druga dekoracija po Vašem izboru. Ako tome dodate i malo slame između saksija i po koju šišarku, Vaš prozor biće savršeno dekorisan za Božić. Megaplast tim Vam i ove godine želi srećne novogodišnje i božićne praznike uz puno zdravlja, sreće, ljubavi i uspeha u Novoj 2019. godini.