Praznično ukrašavanje prozora za Novu godinu i Božić

Novogodišnji i božićni praznici kucaju na vrata i veselje samo što nije počelo. Poslednji je trenutak da ukrasite svoje prozore i tako upotpunite prazničnu atmosferu. Vreme je za praznično ukrašavanje prozora. Mogućnosti ima puno, a mi vam predlažemo nekoliko praktičnih i efektnih načina dekoracije.

Novogodišnja dekoracija prozora

Pahulje su naravno neizostavni deo dekoracije. Možete ih napraviti od papira, koristiti gotove sprejeve ili nalepnice. Ukoliko niste stigli da odete u nabavku vrlo jednostavno ih možete iscrtati sapunom. Sve što je potrebno da vrh belog sapuna zašiljite u obliku olovke kako bi lakše iscrtavali šare na prozoru.

Drugi jednostavan način je iscrtavanje pahulja belom pastom za zube. U pastu dodajte malo vode ukoliko je pregusta, zatim umočite tanju četkicu u pastu i njome crtajte pahulje. Za potpuniji efekat, u raspršivač sa vodom dodajte malo ove smese i isprskajte prozore. Pahulje i druge motive možete iscrtavati i bojama za prozore.

Mnoge domaćice brinu da li će posle ovih umetničkih kreacija moći dobro da operu svoje prozore. No, mesta za zabrinutosti nema. Kod kvalitetnih PVC prozora dovoljno ih je samo prebrisati vlažnom krpom i mlakom vodom. A za upornije fleke, upotrebite blagi rastvor deterdženta i vaši PVC prozori će ponovo zablistati punim sjajem nakon prazničnog ukrašavanje prozora.

Ukoliko ne želite da šarate po prozoru a ipak želite pahulje, možete ih napraviti od papira, nanizati na vrpce i pričvrstiti na garnišnu ili ram prozora. Na ovaj način prozor možete ukrasiti i novogodišnjih ukrasima i šarenim trakama. Jednostavno, na jedan kraj trake pričvrstite odabran novogodišnjih ukras, koji može biti u obliku manje kuglice, zvezde, jelkice, a drugi kraj trake pričvrstite na prozor. Takođe, prozor možete efektno ukrasiti i novogodišnjim lampicama.

Božićno ukrašavanje prozora

Ne propustite da svoje prozore adekvatno ukrasite i za božićne praznike. U tu svrhu mogu vam poslužiti božićno drvce, sveće, venčići, šišarke, pa čak i božićni kolačići.

Za praznično ukrašavanje prozora pred Božić možete uzeti grančicu badnjaka, dodajte suvo cveće i neki prikladan novogodišnji ukras, mašnicu ili zvezdicu. Tako dobijen buket pričvrstite šarenim trakama i prislonite uz prozor i dobićete savršenu božićnu dekoraciju na svom prozoru. Prozor možete ukrasiti i tako što ćete po unutrašnjoj klupici prozora poređati raznobojne sveće i druge ukrase. Za efektniju dekoraciju koristite sveće u posudama, koje možete upaliti na Badnji dan i tako maksimalno upotpuniti prazničnu atmosferu svog doma.

Jako lepa božićna dekoracija je venčić na prozoru. Ukoliko niste stigli da nabavite već napravljen venčić, možete ga lako napraviti i sami. Od žice napravite krug, oko njega obmotajte zelene ukrasne trake ili grančice jelke ukoliko imate. Po vencu rasporedite crvene okrugle ukrase, zvončiće, mašnice i imaćete savršen božićni venčić. Venac možete napraviti i od sušenog voća, u kombinaciji sa novogodišnjim ukrasima i trakama.

Ne zaboravite na šišarke. One su upečatljiv božićni dekor. Uzmite malu saksiju ili drugu prikladnu posudu, napunite je zemljom i u nju umetnite jednu ili više šišarki zavisno od veličine saksije. Šišarke možete obojiti u zelenu, belu ili crvenu boju, Tome dodajte neki novogodišnji ukras, zvezdicu ili srce i stavite na dasku prozora.

Praznično ukrašavanje prozora možete dopuniti i kolačićima. Vrlo su zanimljivi. Šarene sitne kolače rasporedite u manje tacne, najbolje ovalnog oblika i stavite na prozorsku klupicu. U kombinaciji sa svećama, šišarkama i ponekim komadom suvog voća izgledaće savršeno.

Bilo koju novogodišnju dekoraciju da izaberete nećete pogrešiti. Jer od svega najvažnije je da svoje prozore i dom ukrasite s ljubavlju. Ljubav je najbitniji ukras predstojećih praznika. Megaplast tim želi Vam vesele novogodišnje i božićne praznike, srećom i uspehom ispunjenu Novu godinu.