PVC profil Geneo

Sistem prozora Geneo, renomiranog proizvođača Rehau, proglašen je za proizvod godine (2019) od strane stručnog izdavača za arhitekturu Callway iz Ričardsona, USA. Ovo prestižno priznanje predstavlja potvrdu kvaliteta ne samo sistema Geneo prozora, već i priznanje Rehau grupi uopšte, za njihove napore i inovativna prozorska rešenja u modernoj arhitekturi.

Naime, viši stručni žiri za arhitekturu i medije nagradio je sistem prozora Rehau Geneo na takmičenju “Proizvod godine 2019” u veoma jakoj konkurenciji proizvođača iz celog sveta i to iz više razloga. Stabilnost, fleksibilnost i visoka energetska efikasnost Geneo prozora pružaju neograničene mogućnosti arhitektama u dizajniranju i izgradnji kako poslovnih tako i stambenih objekata uključujući tu velike i zahtevne komplekse. Još jedan od razloga za ovakvo prestižno priznanje je i održivo korišćenje materijala u skladu sa proklamovanim ekološkim zahtevima.

Šta su to GENEO prozorski sistemi?

Geneo prozori obezbeđuju savršenu energetsku efikasnost, zahvaljujući znatno manjem broju termičkih mostova i smanjuju potrošnju energije do 76 procenata.  Pored toga, sistem profila Geneo pruža maksimalnu stabilnost bez čeličnog ojačanja. Ovaj sistem kombinuje jezgro profila izgrađenog od RAU-FIPRO X materijala sa optimizovanom konstrukcijom profila i integrisanim sistemom ojačanja IVS.

Još 2008. godine, Rehau je predstavio tržištu RAU-FIPRO materijal i time napravilo veliki pomak u industriji proizvodnje prozora. RAU-FIPRO  je kompozitni materijal, građen od međusobno čvrsto spojenih različitih materijala i kombinuje najbolje karakteristike PVC-a i staklenih vlakana. Zahvaljujući Rehau stručnjacima i inovatorima, ovaj materijal (do sada poznat samo u avio i industriji trkačkih sportova) na velika vrata ulazi na tržište  prozora.

Pored toga, Geneo prozori zahvaljujući svojim karakteristikama omogućavaju individualne oblike i maksimalnu dimenziju prozora. Pružaju duplo veću stabilnost u odnosu na prozore proizvedene od čistog PVC materijala a različiti oblici prozora mogu se kreirati sa ojačanjem bez čelika i to do poslednjeg ugla.

RAU-FIPRO X materijal predstavlja stepenicu više kada je u pitanju stabilnost. Omogućava  ugradnju prozorskih elemente bez dodatnih svetlarnika u spratnoj visini, visoke funkcionalnosti i sigurnosti sa maksimalnom količinom prirodnog svetla. Na ovaj način ispunjeni su svi zahtevi moderne arhitekture.

Zahvaljujući ovom optimizovanom kompozitnom materijalu, na primer, mogu se realizovati elementi prozora od poda do plafona u beloj boji do 2,80 metara visine i do 1,60 metara širine. Do sada su takve konstrukcije bile moguće samo sa aluminijumskim profilima. Čak i obojene konstrukcije mogu se realizovati u visini do 2,70m, što su novi standardi u industriji prozora.

Sigurnost – Efikasnost – Dizajn

Stabilni i snažni Geneo prozori obezbeđuju apsolutnu sigurnost. Prenos opterećenja odvija se u svim pravcima a težina krila može iznositi do 150 kg. Zahvaljujući tome ovaj sistem podržava ugradnju težih izolacionih i sigurnosnih stakala. Pri tome, profili su čak za 40% lakši od standardnih što znatno pojednostavljuje obradu i montažu.

Efikasnost i funkcionalnost GENEO sistema može se dodatno poboljšati inteligentnim REHAU rešenjima kao što je preventivna protivprovalna zaštita Smart Guard ili pametni sistem provetravanja INOVENT. Zadovoljeni su i svi ekološki standardi. Otpad profila i stari PVC prozori ojačani staklenim vlaknima koriste se u programu reciklaže ECO PULS za kvalifikovanu obradu i reciklažu.

Treba naglasiti i da prozori od RAU-FIPRO X materijala predstavljaju odličnu zvučnu izolaciju i smanjuju buku do 47 dB. Posebnu poslasticu za dizajnere i arhitekte predstavlja kreativni program KALEIDO COLOR sa preko 400 vrsta dizajna. Pri tome, mogu se kombinovati različita dizajnerska rešenja spolja i iznutra.

Arhitekte imaju mogućnost kombinacije aluminijumskih obloga sa profilom u verziji KALEIDO WOODEC, čime se postiže atraktivan izgled kombinacije drveta i aluminijuma na prozoru. KALEIDO WOODEC izgleda i deluje poput drveta, jednostavan je za održavanje i izdržljiv, a pored obloge na raspolaganju je i kaširanje u metalik plemenitim dekorima.

Više o GENEO prozorskim sistemima i drugim proizvodima PVC stolarije možete saznati od naših stručnjaka. Poživite Megaplast tim i rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i pružiti sve informacije koje su vam potrebne.