Terase i balkoni su posebno i često omiljeno mesto u svakom domu. Namenjeni su pre svega za relaksaciju, odmor i uživanje. Međutim, terase i balkoni se redovno iskorišćavaju u sasvim druge svrhe. Zbog nedostatka životnog prostora vlasnici ih mahom pretvaraju u stambene ili druge korisne površine. Drugi najčešći razlog zbog čega se pribegava zatvaranju terasa je i zaštita od vetra, prašine, kiše ili buke.

Pre nego što se pristupi zatvaranju terase treba dobro razmisliti o načinu na koji će se to izvesti kako bi tako dobijena površina najpotpunije odgovarala njenoj upotrebnoj nameni. No, bez obzira koja je svrha zatvaranja terase, ne treba dozvoliti da ona narušava izgled zgrade.

Zatvaranje terase PVC stolarijom

Terase se mogu zatvoriti na više načina: leksanom, tendama, roletnama ili prozorima. Zatvaranje terase prozorima odnosno zastakljivanje terase može se uraditi na nekoliko načina; aluminijumskim prozorima, PVC prozorima, kliznim sistemima ili kaljenim staklom.

Svaki od ovih načina ima svoje prednosti i mane u pogledu kvaliteta, funkcionalnosti i cene a svakako najpopularniji način je zastakljivanje terase PVC prozorima. Ovaj način ima najbolji odnos kvaliteta i cene i ispunjava sve uslove u pogledu funkcionalnosti, ekonomičnosti i estetike.

PVC prozori su se pokazali kao odlično rešenje za zastakljivanje terase jer pružaju najbolju toplotnu i zvučnu izolaciju. Otvaranje i zatvaranje je perfektno, dihtovanje odlično a osim toga moguća je i ugradnja roletni čime se dobija dodatna zaštita od sunca. Obzirom da danas postoji velika paleta različitih boja i dizajna za PVC prozore oni se lako mogu uklopiti u spoljašnji izgled zgrade i time ispuniti uslov u pogledu jednoobraznosti njenog estetskog izgleda.

Zastakljene terase mogu oplemeniti i povećati Vaš stambeni prostor

Zastakljene terase pored toga što povećavanju površinu stambenog prostora, one mogu imati i različitu upotrebnu funkciju. Tako se uz dobro tehničko i dizajnersko rešenje, tereasa može pretvoriti u novu sobu, kutak za odmaranje, radni prostor, dodatak dnevnoj sobi ili kuhinji. Ovaj prostor se može preurediti i u bezbedno mesto za igru ili boravak kućnih ljubimaca.

Uz dobar odabir boja i nameštaja terase mogu vizuelno proširiti prostor i učiniti ga funkcionalnim, udobnim i praktičnim delom doma. Zastakljena terasa je pogodno mesto i za odlaganja alata, raznog pribora, sezonske garderobe i slično a posebno je korisna i praktična za gajenje cveća. Cveće uvek ima dovoljno svetlosti, zaštićeno je od hladnoće i može se gajiti tokom cele godine.

Ukoliko ipak želite da vaša terasa ostane samo terasa, zastakljivanjem možete produžiti period njene upotrebe i podjednako uživati u svim godišnjim dobima.

Dobiti od zatvaranja terase

Zbog svojih brojnih prednosti veliki broj vlasnika stanova odlučuje se na zatvaranje terase. Zavisno od načina zatvaranja i kvaliteta materijala, izdatak za ovaj poduhvat može biti različit ali se svakako ne može meriti sa brojnim koristima koje pruža. Zatvaranjem terase dobijate:

• povećanje stambenog prostora
• zaštitu od spoljnih uticaja (vetar, prašina, kiša, sneg, buka)
• produženje upotrebne namene terase
• zaštitu spoljašnjeg nameštaja
• uštedu u potrošnji energije

I ne samo to, zatvaranjem terase povećavate sigurnost vašeg doma. Vlasnici stanova na prizemlju i nižim spratovima na ovaj način se obezbeđuju od provala i nedozvoljenih upada, dok vlasnici stanova na višim spratovima na ovaj način osiguravaju bezbednost svoje dece i kućnih ljubimaca.

Ukoliko niste sigurni koji način zastakljivanja terase je najpogodniji za vaše potrebe, kontaktirajte nas. Razmotrićemo sve opcije i ponuditi rešenje koje vam najviše odgovara.