Komarnici za prozore

Zaštitite se zdravo i sigurno ugradnjom komarnika

Komarnici su višestruko korisna dodatna oprema za prozore i vrata. Oni su efikasno sredstvo zaštite ne samo od komaraca, već i od drugih insekata poput raznih mušica, muva, osa, pčela, paukova. Pored toga, komarnici sprečavaju ulazak polena u dom, smanjuju unos prašine, a na kućama i prizemnim spratovima onemogućavaju ulazak čak i sitnih glodara.

Obzirom da su zaista praktični, jeftini pa prema tome i traženi, komarnici za prozore poslednju deceniju posvećuje se pažnja i njihovom dizajnu i funkcionalnosti. Umesto zelene boje koja je do skora bila jedina dostupna boja komarnika, sada se mogu naći u različitim paletama. Na taj način savršeno se uklopiti i u spoljašnjost i unutrašnjost doma.

Komarnici, od baldahina do daljinskog upravljanja

Koliko su komarnici delotvorno sredstvo zaštite od komaraca pokazuju nam i istorijski podaci koji datiraju iz sredine 18 veka, kada su korišćeni kao odbrana od malarije koju prenose ovi insekti. Prema nekim istorijskim referencama čak je Kleopatra koristila komarnike u obliku baldahina u svojim odajama.

Postoje različiti oblici komaranika a najzastupljeniji su fiksni, rolo i plise komarnici. Neki se mogu lepiti na prozore i čičak trakom ili učvršćivati magnetima, a moderna rešenja nam donose komarnike kojima se može upravljati i daljinski. Ovi savremeni komarnici imaju ugradjene odgovarajuće motore koji se pokreću pritiskom na taster ili pomoću aplikacije na pametnom telefonu ili drugom pametnom uredjaju.

Fiksni komarnici za prozore

Fiksni komarnici se lako montiraju na ram prozora i isto tako skidaju radi redovnog i jednostavnog čišćenja. Imaju fiksnu mrežicu, pa se iz tog razloga i zovu fiksni. Okvir komarnika može biti aluminijumski ili od PVC-a. Pored svoje praktičnosti, fiksni komarnici su u odnosu na druge komarnike cenovno i najpovoljniji.

Rolo komarnici za prozore

Rolo komarnici su komarnici kod kojih zaštitna mrežica klizi po vođicama i rola se u zasebnu kutiju. Mogu se smeštati u istu kutiju po kojoj klizi i roletna ukoliko su ugrađeni zajedno sa njom. Ukoliko se naknadno ugradjuju na prozor sa roletnom moraju imati svoju posebnu kutiju u kojoj se smeštaju. Rolo komarnici su pre svega funkcionalni, podižu se i spuštaju po potrebi i time pružaju veći komfor.

Plise komarnici za prozore

Plise komarnici se odlikuju elegancijom i visokom funkcionalnošću. Iako se mogu montirati i na prozore, najčešće se koriste za balkonska i ulazna vrata. Veoma su postojani i mogu da izdrže veliki broj otvaranja i zatvaranja. Mreža komarnika se slaže kao harmonika i može se rolati horizontalno ili vertikalno. Plise komarnici i mrežice su dostupni u različitim bojama i odlično se mogu uklopiti u postojeći dizajn doma ili poslovnog prostora.

Dakle, velika ponuda različitih vrsta komarnika za prozore, njihova funkcionalnost, dizajn, pristupačne cene razlog su zašto su komarnici veoma traženi proizvod na tržištu. I vi se odlučite za zdravo i ekonomično rešenje. Pozovite nas i mi ćemo vam pomoći u izboru komarnika koji najviše odgovara vašem domu.