pranje prozora

Penzionerka Ana, vlasnica dvosobnog stana u Novom Sadu, na Novom naselju iliti Bistrici, primerno je skockala stan, uredila ga po svojoj želji, mogućnostima i potrebama. Blagovremeno je sve pripremila za odlazak u mirovinu sa mesta srednjoškolskog profesora matemetike. U stanu je sve odlično funkcionisalo, osim prozora i balkonskih vrata.

“Kad dune vetar, ovde, na četvrtom spratu, hladan vazduh provlači se kao lopov i ulazi u stan”, jadala se Ana. “O prašini i buci i da ne govorim. Na pojedinim mestima, kad je jaka kiša, čak je i prokišnjavalo!”

Ovih dana je profesorica odlučila da krene u akciju, da sebi obezbedi mirniji, topliji i svetliji stan.

Utorak.
Gospođa Ana se, pošto je na sajtu “Megaplasta” videla asortiman proizvoda, latila telefona i pozvala komercijalnu službu :
“Htela bih da zamenim tri prozora na stanu, na četvrtom spratu, i balkonska vrata. Ali, deco, moram za pet dana u banju. Ne mogu i ne smem da odložim. Jedva sam došla na red za lečenje. Možete li, molim vas, da ubrzate posao?”
“U velikoj smo gužvi, imamo zaista mnogo posla, ali ćemo, verujte, uraditi sve što možemo da vam pomognemo“ – kazali su joj u komercijalnoj službi.

Sreda.
Tehničari “Megaplasta” popili su sa tetka Anom kafu, uzeli mere i istog dana u firmi sačinili projekat.

Četvrtak.
U pogonima “Megaplasta”, gde vlada velika živost, poslovođa, upoznat sa obećanjem, rano ujutru je radnicima dao nalog da naprave prozore i vrata za Novo naselje.

Petak.
Oko podne na Novo naselje stigli su monteri “Megaplasta” i posle gotovo udarničkog rada istog dana su završili posao, demontažu starih i montažu novih vrata i prozora.
Gospođa Ana se oduševila. Častila ih je slatkim od ruže iz svoje zimnice i sokom od borovnice koje je sama brala.

Subota.
Ana je otišla u banju srećna i zadovoljna. Svima priča kako joj je “Megaplast” izašao u susret i završio posao u rekordnom vremenu. Još su je posavetovali kako da dobije povoljan kredit.
Iako je na lečenju, na svakodnevnoj terapiji, gospođa Ana kao vojnik brojni dane do povratka. Žuri joj se u stan u koji više neće prodirati hladan severac ni vojvođanska prašina.